“ Тунела на любовта “ в Украйна – истинско място от плът, път, зеленина и… Любов

Тунела на любовта

Къде е „ Тунела на любовта ” в Украйна? Наистина ли има такова място, за което се твърди, че изпълнява желания? Мястото доста нашумя през последните години, появиха се много снимки и истории за влюбени, които там се вричат във вечна вярност и любов. Тайнственият зелен тунел от дървета, покриващ част от железопътна линия в Украйна е известен като “ Тунела на любовта „.

До преди няколко години почти никой не е знаел нищо

До преди няколко години почти никой не е знаел нищо за съществуването на това място, докато не стана популярно в интернет. Но освен че за него се знае неговото приблизително местоположение близо до град Клеван и някои непълни истории за любов, не се знае почти нищо.

Ето малко повече информация за „ Тунела на любовта ”

Ето малко повече информация за „ Тунела на любовта ” в Украйна, която сигурно не сте чели!

„Тунела на любовта“ се намира между Клеван и село Оржев по линията Ковел-Ровно, на разстояние от седем километра. Близо до Оржев линията се разделя на две. Едната води до Клеван, а другата до тайна военна база от ерата на Студената война, скрита в гората. В онези дни дърветата са умишлено засадени по протежение на линията, за да прикрият транспортирането на военно оборудване. Военната база вероятно е все още в употреба, защото Google Maps показва голям брой военни превозни средства на базата.

" Тунела на любовта " се поддържа грижливо

“ Тунела на любовта “ се поддържа грижливо, подстригван не от движението на военните, а от индустриалните товарни влакове, движещи се от фабриката за шперплат в село Оржев. Брезите от цяла Украйна се транспортират до фабриката, където се превръщат в панели от шперплат. Завършените панели от шперплат се зареждат в големи контейнери и се придвижват с влакове до жп възел Клеван. От Клеван поемат по главната линия до пазари в Западна Европа.

Влакът на фабриката минава през “ Тунела на любовта “ няколко пъти на ден, в зависимост от това колко шперплат има да транспортира. „Тунелът“ започва след няколко стотин метра от фабриката. Тунелът е дълъг три-четири километра (за дължината му има две мнения: едното е, че е 3, а другото – 4).

„ Тунела на любовта " е изключително популярен в Украйна.

„ Тунела на любовта “ е изключително популярен в Украйна.

Двойки и младоженци често имат снимки от това място. Понякога туристите са проблем за машинистите и те трябва да държат очите си широко отворени, докато управляват. Има случай, в който 38-годишна японка е пострадала от удар на влака.

Тунелът няма официална защита, но преди няколко години фабриката е изслекла няколко дървета, за да подпомогне преминаването на влака и имало огромна вълна от негодувание. От тогава фабриката не е докоснала нито едно дърво.

Тунелът няма официална защита

Тунелът няма официална защита

Тунелът няма официална защита.

 

 

Снимки: Уикипедия

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова е автор с дългогодишен опит в сферата на медиите. Към настоящия момент е автор на imediagroup.bg и има свое авторско предаване в телевизия Евроком "РеФреш за здраве", на което е автор и водещ. Била е част от множество качествени медийни проекти, включително главен редактор на първото български БИО списание „Be Fit“, както и редактор в списание „Кенгуру“, телевизия „Здраве“, където е и сценарист и водещ. Работила е и в сферата на връзките с обществеността като PR и комуникатор. Завършила е магистърската програма „Литературата – творческо писане” в Сoфийски университет ”Св. Климент Охридски” и през 2016 г. издава своята първа книга романът „Пролуката“.

Leave a Response